Hur man renar sig själv

Jag har tidigare skrivit om hur man öppnar och stänger sina chakran. Detta är ett bra sätt att enkelt komma ner i meditation och öva upp sin kontakt med Universum. Nu ska jag berätta om något som ni kan göra när ni öppnat er.
Vi behöver alla rena oss med jämna mellanrum. Det är en otroligt helande känsla att fyllas av ny, ren energi och man känner en enorm frid och kärlek efter en sådan meditaiton.

Börja med att sitta bekvämt med båda fötterna på golvet. Andas lugnare och känn hur du går ner i puls. När du känner dig redo öppnar du dina chakran i lugn och ro, ett i taget. Låt allting ta den tid det tar, du ska inte ha bråttom. (Se hur man öppnar sina chakran i kategorin "Meditation").
När du är helt öppnad så andas du ett tag till. Känn hur ditt inre öga är igång och aktivt inför denna rening. När du kontrollerat detta drar du sedan ner Universums vita, renande ljus från himlen och ner i ditt kronchakra. Föreställ dig det tydligt. Du har en koppling till Universum i form av ett ljus som jobbar sig in i dig, uppifrån.

Låt ljuset gå in genom kronchakrat och låt det sedan, i sin egen takt, fylla dig. Ljuset fyller sakta ditt huvud, förbi ditt tredje öga och fyller hela ditt ansikte. Det arbetar sig sedan ned för halsen, förbi ditt halschakra och fyller varenda vrå av din kropp. Det fortsätter ut i dina axlar, nedför armarna och ända ut i fingertopparna. Ljuset går nedför bröstet, förbi ditt hjärtchakra och solarplexus-chakra, och fortsätter ner i magen. Känn hur ljuset färdas längs med ryggraden och fyller hela dig. Det går förbi navel- och baschakrat och ner i dina ben, sakta men säkert. Det går förbi knäna och ända ner till fötterna och ut i tårna.

När du känner dig helt fylld av detta ljus (vilket kan ta en stund) så ser du dig själv som en ljust lysande varelse. Du är renad med ny energi och du har fått en nystart i livet.

Nu ska du även fylla dig med kärlekens energi. Detta är en väldigt mäktig känsla.
Känn dina fötter mot golvet och känn hur det växer rötter från dem, ner i moder jord. Du är trygg och stadig på jorden. Känn nu hur jordens röda, kärleksfulla energi kommer uppför dina rötter och in genom dina fötter. Det röda ljuset av kärlek blandas nu här med ditt vita renande och healande ljus, och blir till rosa när det fyller dig. Det fyller hela dig, precis som det helande ljuset, men detta går nedifrån och upp istället.
Se hur det rosa ljuset fyller dina fötter först. Det fortsätter sedan genom underben, knän, lår och mage. Det fortsätter utmed ryggraden och fyller hela din kropp. Det går genom bröstet, axlarna, armarna och ända ut i fingertopparna. Det fortsätter upp för halsen och nacken och fyller hela ditt ansikte och hela ditt huvud.

När du är helt fylld av denna kärleksfulla energi låter du den fortsätta upp igenom ditt kronchakra. Du ska nu även passa på att släppa ut en del av denna kärlek till världen så människorna där ute får uppleva samma känsla som du. Känn glädjen i att ge till andra, för du har så mycket kärlek i dig nu att du bara vill sprida det vidare. När du är klar tackar du Universum för reningen. Du tackar Moderjord för kärleken. Tacka dig själv för att du tagit dig tid åt att vara god mot dig och andra.
När du är redo kan du stänga dina chakran igen, uppifrån och ner. (Se i kategorin "Meditation")

Om du ibland upplever att det tar lite tid för energin att gå fram på vissa ställen så låter du det ta den tiden. Stanna och jobba med det. På vissa ställen behövs det lite extra utrensning så ge dig inte förrän det känns helt rent innan du fortsätter reningen. Samma sak gäller om du upplever att något chakra tar lite längre tid att öppna. Låt det ta sin tid, det kommer gå! :)


Kommentarer
Postat av: En fråga

Emelie, man ska ha fysisk kontakt när man healar va? Även när det gäller distanshealing om du förstår vad jag menar? T ex att när du då healar på distans att du liksom föreställer dig att lägger händerna på huvudet, föttern osv och inte håller händerna ovanför?

2009-10-15 @ 20:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0