Hur man öppnar och stänger sina chakran

Gå först in i kategorin "Meditation" och titta på bilden av våra chakran så ni vet var de sitter och vilken färg de har. Läs sedan igenom detta inlägg innan ni börjar så ni inte sitter och blir störda av läsandet sen. Detta ska vara meditation. Lär er hur ni ska gå till väga först, gör det sen. Here we go:

ÖPPNA CHAKRAN

Sätt gärna på avslappnande musik och se till att du är helt ostörd. Sätt dig bekvämt på en stol eller i soffan med båda fötterna på golvet. Lämna alla tankar åt sidan och fokusera bara på det du gör. Andas lugnt så du riktigt varvar ner; in genom näsan och ut genom munnen.

1) Gå först till Baschakrat. Det sitter i slutet av ryggraden och detta är det enda chakra du föreställer dig på ryggen. Alla andra är på framsidan av kroppen.
Se baschakrat som en röd blomknopp som är ordentligt stängd. Låt nu blomman öppna sig, blad för blad, tills den helt har slagit ut till en stor, röd, vacker blomma. Ta din tid med detta på varje chakra.

2) Gå sen vidare till Navelchakrat som sitter ca fem cm under naveln. Du ser det som en orange blomknopp som du sen öppnar försiktigt, blad för blad, i din egen takt. Öppna den tills de är helt utslagen till en orange blomma.

3) Sen går du till Solar Plexus-chakrat. Det är en gul blomknopp som du sakta öppnar, blad för blad tills en stor, vacker gul blomma slagit ut helt.

4) Gå vidare till Härtchakrat som sitter precis där ditt hjärta sitter, i mitten. Färgen på denna blomknopp får du välja. Antingen är den grön eller rosa, eller en blandning av dessa färger. Öppna varje blad, sakta och försiktigt, tills du har en vacker blomma i din färg utslagen.

5) Gå nu till Halschakrat där du har en ljusblå blomknopp. Låt bladen slå ut, ett i taget, tills du har en stor, vacker ljusblå blomma.

6) Nu kommer du till Pannchakrat, ditt tredje öga, som har en vacker mörkblå färg på knoppen. Slå nu ut varje blad, ett i taget, tills du även här har en stor, blå blomma.

7) Slutligen når du Kronchakrat som sitter mitt på ditt huvud. Knoppens färg är vit eller lila, ta den färg du känner passar dig. Låt nu bladen öppna sig ett i taget tills du har en stor, vacker blomma.

När du kommit hit har du öppnat dig. Visst verkar det vara ett enkelt sätt att försjunka ner i meditation på? Man behöver inte använda sig av just blommor. Det kan exempelvis vara dörrar i samma färger, som du helt enkelt öppnar och stänger. Idag ska vi inte lära oss mer än att öppna och stänga så vi går vidare och stänger igen.
Lägg märke till att baschakrat skiljer sig lite från övriga chakran här...


STÄNGA CHAKRAN

1)
Nu börjar du vid Kronchakrat. Se den stora vita eller lila blomman på ditt huvud. Nu ska du låta bladen stänga sig igen, ett i taget, tills du är tillbaka till en hårt sluten lila eller vit knopp.

2) Gå vidare till Pannchakrat som är en stor, mörkblå blomma. Låt nu dess blad slutas igen, ett i taget tills det blivit en mörkblå knopp.

3) Gå sen till Halschakrat och se dess ljusblå blomma. Låt bladen sluta sig, ett i taget, tills blomman blivit en ljusblå blomknopp.

4) Sedan tar vi Hjärtchakrat med dess gröna eller rosa blomma. Låt bladen slutas till en grön eller rosa knopp.

5) Solar Plexus-chakrat kommer på tur med dess gula, stora blomma. Låt dess blad gå tillbaka till en hårt sittande gul knopp.

6) Sen når vi Navelchakrat som är en orange blomma. Låt dess blad sluta sig till en orange knopp.

7) Slutligen når vi Baschakrat. Här skiljer det sig lite. Du har den stora, röda blomman framför dig. Stäng nu bladen, ett i taget, men låt det sista bladet vara öppet. Baschakrat är det energicentrum som aldrig är helt stängt.


Visst var jag övertydlig nu? Jag kunde bara skrivit att man ska fortsätta göra likadant på resten som man gjorde på det första. Men man ska vara noggrann tycker jag! Testa nu själva och fokusera bara på det ni gör. Ni lever i nuet, med fokus på ett chakra i taget.
När ni lärt er detta ordentligt ska vi börja göra saker mellan öppning och stängning. Det blir en annan dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0