Bra Les Brown!

"Religiösa människor är rädda för att hamna i helvetet. Spiritualistiska människor har redan varit där."
/Les Brown

Ja, detta är bland det smartaste och roligaste jag har hört! Les sa detta med ett skratt när han skulle förklara varför han ser sig själv som spiritualist. Jag tycker det är fint och intelligent sagt!

Min farmor var den absolut viktigaste personen för mig när hon levde. Hon var så vis och trygg på alla sätt. Det var bara en sak som gjorde mig lite sorgsen. Ibland drabbades hon av en oro om att inte få komma till himlen den dag som hon skulle lämna jorden. Hon var också rädd för att hennes nära och kära inte skulle komma dit efter livet. För mig har det alltid varit en självklarhet att vi alla hamnar i "himlen" (eller vad vi ska kalla det). Vi kommer alla att komma hem i livet efter livet. Jag har själv insett, och även hört från andra, att jorden är den "värsta" platsen man kan vara på. Och inte är väl den någe hemsk egentligen? Jag tycker jorden är vacker. Den är full av själar som lär sig. Och efter vår vandring här blir det bara bättre.
Vad det gäller farmor så vet jag att hon någonstans visste att alla hamnar i himlen efter döden. Hon sa det till och med ibland. Men det är inte lätt för en människa, som blivit intutad motsatsen hela livet, att övertygas fullt. Men nu vet hon och det gläder mig enormt. Nu är hon hemma tillsammans med alla sina kära. Troende som icke-troende. De vet alla sanningen nu och det är underbart! <3

Jag kallar mig inte för något särskilt. Förr kunde jag säga att jag var kristen för jag tror på att Jesus en gång gick på jorden. Nu kallar jag mig dock inte det längre för jag har insett att det är begränsande. Det finns så mycket mer att hämta i livet än bara en enda tro. Jag har alltid blandat den kristna tron med andra åskådningar men ändå kallat mig kristen. Det har jag slutat med nu för det är inte helt rätt att göra så. Jag tror på allt möjligt som känns naturligt för mig. Samtidigt är jag också skeptisk och öppen för förslag :)

Så nej, jag är inte religiös. Jag är inte rädd för helvetet för jag har redan varit där och upplevt det här på jorden och jag har redan lämnat det. Jag vet att det är jag som väljer var jag vill vara och därför är jag precis där jag ska vara. Det är inte mer komplicerat än så.

Jag är spiritualist och jag tror på godhet, välgång, hälsa, kärlek och lycka. Jag tror på mig och min kraft som uppstår när jag är förenad med Universum. Livet är gott på alla sätt. Både på jorden och i himlen. Det är faktiskt en god värld vi lever i. Så fort vi själva kan förstå det som sker i världen så inser vi att allt är gott. Har man varit i helvetet och vänt så vet man att helvetet fanns där av en god anledning. Vi lär oss, vi utvecklas och det gör oss lyckliga. :) 

Jag behöver inte slösa bort mina dagar på att vara rädd för med denna insikten är jag trygg varje sekund i livet.


Planen

Jag har tagit ett beslut att hoppa över januaris healingkurs. Jag har kommit på att anledningen till att jag går där är för att träffa alla människor och ha en trevlig helg. Dock är inte spirituell healing något som jag vill jobba med. Jag tycker det är intressant och det fungerar garanterat men Reconnective Healing är det som jag verkligen vill arbeta med. Så därför hoppar jag över januarikursen. Jag kommer gå i mars antagligen men för nöjes skull. :) Vår lärare i healing där är jättebra så jag lär mig mycket viktiga saker där men som sagt, Reconnective Healing är mitt kall i livet. Jag är så tacksam för att den där boken kom till mig!

När jag certifierat mig i Reconnective Healing så är planen att jag fortsätter att utbilda mig. Jag ska gå en kurs i djurkommunikation och sen ska jag naturligtvis gå en kurs i medial utveckling och få certifikat där. Det, tillsammans med änglamassagen, kommer sedan utgöra mitt företag. Det är lärorika år jag har framför mig! Jag njuter av varje sekund! :)


Proffs och kvacksalvare....

Jag satt och läste i en tidning och såg en rubrik med frågan om det verkligen finns människor med mediala förmågor eller ej. Jag läste vidare såg att det var två historier, skrivna av läsare, som det handlade om.
Den ena var skriven av en kvinna som slängt ut en massa pengar på ett medium under en längre period för att sedan en dag inse att inget av det mediet hade sagt stämde. Den andra historien var skriven av en kvinna som fått bevisat för sig, av ett medium, att liv efter döden verkligen existerar. Två olika historier. Den ena personen blev helt emot medialt arbete medan den andra välkomnade det in i sitt liv.
Jag anser att människor MÅSTE inse att det finns kvacksalvare där ute. Det är väl bland det mest självklara i världen att det gör det. Och jag tycker att det är riktigt sorgligt att dessa kvacksalvare hindrar människor från att nå en djupare och betydelsefull insikt. Men samtidigt får man, som privatperson, ta sitt ansvar. Är det något jag är så är det skeptisk när jag besöker ett medium. Man måste vara skeptisk. Man kan inte svälja allt med hull och hår och man ska verkligen inte behöva sitta hos ett medium och leta efter förklaringar på vad denne just sagt. Det ska komma som en självklarighet.

Sen ska man komma ihåg att även "riktiga" medium kan ha fel. Jag har haft turen att bara träffa äkta medium. Jag har också haft turen att få utveckla min egen mediala förmåga. Jag har här insett att även medium kan ha dåliga dagar och misstolka informationen från ovan. Bara för att någon inte har rätt på en punkt så innebär det inte att de är kvacksalvare. Jag tycker man ska lära känna sitt medium och verkligen känna efter hur äkta denne verkar. Det märker man både på hur de är som personer, vad för information de ger oss och hur mycket de tar för ett möte. Jag skulle aldrig i mitt liv ringa till ett telefonmedium och betala ohyggliga summor för det. Inte för att jag är snål utan för att mitt sunda förnuft säger mig att det är något lurt på gång.

gå på känslan! Gå inte till ett nytt medium och förvänta dig att denne är the real deal. Gå heller inte och förvänta dig att den inte är det. Behåll ett öppet sinne och håll samtidigt den skeptiska sidan av dig igång. Jag ska ge ett exempel på två medium jag besökt som verkligen visar att de är proffesionella:

Lena är ett tränande medium och den första jag besökte. Väl där vandrade jag in och tyckte det skulle bli jätteintressant. Så fort vi hade satt oss ner sa Lena till mig att jag inte fick nicka, göra miner, prata eller på något annat sätt visa om det hon sa stämde eller inte. Kort och gott, jag skulle sitta där med stoneface under hela sittningen (vilket var otroligt jobbigt för jag ville verligen visa att hon hade rätt!). DET bevisar att Lena kan sin sak.

Jens är ett annat medium som jag besökte i våras. Han var klockren på allt under sittningen förutom en sak. Jag tänkte att eftersom allt annat han sa hade stämt så borde även detta vara riktigt, så jag började fundera på var den infon kunde stämma i mitt liv. När han märkte att jag satt och tänkte avbröt han mig och sa "Nej! Måste du söka efter svaret så gills det inte. Glöm det jag sa!" Även det är mycket proffesionellt. När vi sedan var klara och det var dags för betalning frågade Jens dessutom om jag tyckte att sittningen var värd pengarna jag skulle betala. En sån fråga visar verkligen på att man gör det man gör av kärlek. Han hade lätt låtit mig betala mindre men herregud! Det var en av de bästa sittningarna jag varit på! Han fick det vi bestämt från början. :)

RSS 2.0