Healing på distans: Jennys dotter

Godkväll alla!

Nu har det dragit igång på allvar då. Idag har jag healat hela två gånger på distans. Imorse fick jag ett mess om att jag skulle skicka healing till Jennys lilla dotter som skulle på en jobbig undersökning på sjukhuset. Jag har själv gjort samma undersökning och det är bland det värsta jag gjort, så jag förstår att tösen behövde stöd! Så här gick det för mig:

Jag satte mig ner och öppnade upp mina chakran. Det gick väldigt snabbt och lika snabbt gick jag ner i meditation. Jag kände att min guide kom till mig direkt för att vägleda mig. Sen såg jag, i mitt inre, lilltjejen framför mig på sjukhuset. Hon var lite lurig att få tag på först för hon satt inte still utan lekte medan hon väntade på att få komma in till doktorn. Men det gick bra när jag väl tog hennes händer. Jag såg henne med antingen en toffs eller med flätor i håret. Jag kände att hon behövde healing till magen. Jag lät energin som kom uppifrån gå in i henne och leta sig fram till de ställen där det behövdes. Det tog ca tio minuter så kände jag mig klar.

Hur var det då med allt? Jag visste inte vad det var för undersökning innan, men det fick jag ju reda på sen och det gällde magen. Hon hade flätor i håret och lekte i väntrummet medan jag gav henne healing.
När hon väl kom in på undersökningen hade allt gått bra. Hon hade visst gjort den innan och då hade hon (vilket jag förstår) tyckt det varit jättejobbigt. Denna gången hade hon varit coollugn. Det är jag ordentligt imponerad av, för när jag gjorde den undersökningen låg jag och grät och hade panik (ja, i vuxen ålder), så jag är glad för hennes skull!

Jag är otroligt tacksam för denna healing, att jag fick vara verktyg åt den andra sidan. Jag är också glad för att jag fick rätt information.

Den andra healingen gjorde jag ikväll tillsammans med Marie. Jag kommer skriva om den imorgon för jag vet inte hur det har gått än! :)

Vackra höst!

Jag älskar hösten! Det har jag inte alltid gjort men nu gör jag det. Den är underbar! Mörkret faller och man är inte lika mycket på språng som på sommaren. Detta gör att man får mer tid åt att lyssna inåt än vad man haft tidigare.
På hösten dör allting och jorden renar sig från allt gammalt. Den läker för att kunna få en nystart och leva vidare i evighet. När jorden renas så renas vi med den. Det är nog därför som så många känner sig lite nere under hösten. Då kommer allt som man inte tagit itu med upp, så man får en ny chans att förlåta sig själv och andra. Det är att renas. Man läker och går vidare. Sedan jag insåg hur viktigt det är med självläkning har jag älskat hösten. Just därför att den där läkningen nästan kommer automatiskt då, om man bara tar chansen.

När hösten och vinterns rening är avklarad kommer våren; nystarten. Då föds jorden på nytt och vi föds på nytt med den. Det är därför vi alla känner hur vi riktigt fylls av liv när snön försvinner och träden börjar knoppa sig igen. Vi har genomgått vår rening och kan nu börja fylla på med en massa nytt och vackert i våra liv.
Naturens gång ger oss såna otroliga möjligheter. Hur jorden fungerar är knappast någon slump. Det är uttänkt i minsta detalj. Vilken otrolig värld vi lever i egentligen!


Tog denna bild när jag var vid kyrkogården för ett par veckor sen.
Jag blev så glad av att se löven på marken!


Hur man renar sina saker

Jag har tidigare lagt in ett inlägg om "energistädning", alltså hur man gör när man ska rena sitt hem från gamla energier. Det inlägget hittar ni i kategorin "healing".
Nu ska vi även lära oss hur man kan rena sina saker.

Jag handlar ibland på Second Hand eftersom jag gillar lite äldre saker, men när jag tar hem dem så är jag noga med rengöringen. Man vill inte släpa med sig någon annans energier hem och från en sån butik är risken stor att man gör just det. För att rena det jag köper hem så diskar jag de saker som man kan diska. Sen kör jag samma princip som man gör när man renar kristaller (se kategorin "Kristaller"), nämligen att hålla sakerna under rinnande kallt vatten och visualisera hur de renas. Man håller på tills man känner sig färdig (lita på känslan!!). Detta ger sakerna en riktig nystart. Avslutningsvis brukar jag även tända rökelse som jag sedan sprider runt om och i föremålet.

När det kommer till textil-saker så går de ju inte att diska. Istället ska det som går att tvätta i maskin tvättas direkt. Man ska även vädra dessa saker ordentligt tills de känns rena och friska igen. Även här kan man använda sig av rökelse runt sakerna.

Gå hela tiden på känslan och våga lita på den. När du känner att du gjort rent något så är det rent. Nu är det din tur att börja fylla föremålet med nya energier som bara är dina egna.

Snart kommer även ett inlägg om hur man renar sig själv! Det ni! :)



Har ni fler tips på rening eller allt annat med för den delen så skriv! Vi ska lära oss en massa nytt här! :)


I lyckans rus än!

Jag smälter fortfarande helgens alla intryck! Lyckoruset är på topp och jag är full av energi! Vilken underbar känsla!

För att svara på Denise kommentar så ska jag absolut heala dina knän! Jag har fått i hemläxa att heala massor så jag ska ge mig på alla i min närhet! Vilken tur att jag har så góa människor i mitt liv som ställer upp! Tack!! :D
Jag ska både öva kontakthealing och healing på distans så det är bara att köra!

Kram på er! <3


Tack vackra!

Tack så mycket för fina kommentarer! Vi är på rätt väg nu, eller hur! Härligt är det! :)

Efter denna kurshelg ska det bli otroligt skönt att sova! Bara smälta alla intryck och bena upp allt. Nu väntar mycket träning. Jag ska fokusera på mig själv och min utveckling nu och jag är så glad för att jag har så många människor runt mig som vill ställa upp som försökskaniner! :) Men jag kommer skriva om min träning här så hänger ni med!

Det enda råd jag har till er efter denna insiktsrika helg är: GÅ PÅ KÄNSLAN! Det är det enda verktyg vi behöver! Svaren på alla frågor hittar ni i er själva. Hitta er egen väg. Det är den bästa grunden man kan ha när man börjar gå kurser och sånt, vilket jag råder alla att göra!

Bless you! <3

Kurs i medial utveckling -27 september

VILKEN DAG! VILKEN HELG!! Haha jag är hög på energi här! ;)

Denna dag var det som sagt mediumutveckling som gällde. Vi började med meditation och sen skulle vi länka till andevärlden. Jag fick besök av min vägledare. Här blev jag lite nervös så jag började tänka på annat. Då sa han (min vägledare alltså) till mig att vi bara skulle sitta tillsammans en stund, utan att försöka prata. Jag får ge det lite tid helt enkelt, så kommer det. Då kommer han guida mig i detta arbete :)
Under tiden vi alla satt i meditation och länkade kände jag hur det gick förbi någon framför mig. Ja, jag blev förstås irriterad för att folk inte satt still under meditationen! Dock visade det sig att alla hade suttit still och att fler hade känt av denne ande som sprungit runt oss. Han visste inte vem han skulle länka med först men avslutningsvis hamnade han hos Lena. Det var ju tur!

Senare skulle vi jobba intuitivt. Vi skulle välja ut en person i gruppen och sedan svara på frågor angående denna snabbt. Jag valde ut en av kvinnorna i gruppen och fick fram följande; känslan hon gav mig var lugn, jag fick månaden maj, ett namn som kom var Erik, siffran jag fick var 3 och jag såg en fotboll med henne. Sen skulle vi beskriva en person som hörde ihop med personen vi pratade med. Jag fick genast en tydlig bild av en man i 30-års åldern som verkade vara hennes son. Jag beskrev honom som glad, sprallig, ung i sinnet och snäll. Jag reagerade starkt på hans byxor och kom fram till att han inte bar jeans utan mjuka byxor. Även hans hår fastnade jag för och jag tyckte han verkade bli tunnhårig i tidig ålder. ALLT STÄMDE!!! Lite chokad jag blev! Kvinnan bekräftade att hon är lugn, månaden maj var hennes dotters namnsdag, Erik är hennes man, siffran 3 var en födelsedag och hon hade spelat fotboll själv under många år. Allt om hennes son stämde också. Han hade tom just börjat bli tunnhårig och han bar mjuka byxor jämt för han arbetar som konstnär. Det var otroligt tacksamt att få sån respons, kände jag! :)

Sista övningen var häftig. Vi fick välja ut några sidenband som vi sedan gav till någon annan i gruppen. Denne skulle då berätta om en bara utifrån banden. När det var dags för mig att läsa av en annan kvinna i gruppens band fick jag fram följande; hon är en känslosam person med mycket känslor som kan bubbla upp. Hon känner mycket kärlek för andra men har svårt att uttrycka det ibland. Jag fick även fram en tydlig bild av en större traumatisk händelse som hänt henne för länge sen. Denna händelse hade påverkat den här kvinnan till att bli den hon är idag. Här stämde allting också och jag blev överlycklig förstås! Den stora händelsen som hänt, berättade hon, var att hennes hus brann ner och hon var tvungen att bygga upp en helt ny identitet efter det. DET VAR COOLT!

Åh, vilken häftig dag! Vilken härlig helg! Jag har kommit till insikt om massor! Jag känner att jag litar på mig själv när det gäller healingen och jag kan det. Jag känner också att min intuitiva förmåga fungerar jättebra och jag litar även på den. Vad det gäller det mediala så behöver jag ta det lugnt och ha tålamod. Katarina (kursledaren) sa vad jag trodde, att min guide kommer börja prata med mig när det är dags. Tills dess är det bara att öva.

Nu har jag behörighet att heala i träningssyfte med! Vi har fått massor i hemläxa, så nu börjar det på allvar!!

Healingkurs 26 september

Vilken otroligt underbar dag! Healingkurs för hela slanten för mig och syster Marie! Och imorn fortsätter det med medial utveckling. Jag längtar redan, men det ska bli härligt med en god natts sömn först! :)
Jag har träffat massa nya, jättesnälla människor. Lena var ju där också, som jag känner sen innan. Jag är helnöjd!

Morgonen började med att vi gick igenom vad vi ska göra under helgen. Sen fick vi dra igång. Det har varit fullt upp hela dagen, men jag tror jag minns det mesta.
Först skulle vi skicka healing på distans till en person som vi inte fick någon info om. Vi fick i uppdrag att ta reda på vem denna person är, vilka fysiska symptom denne har och hur rummet där denne befann sig i för stunden såg ut. En jäkla utmaning med andra ord och jag blev faktiskt nervös där ett tag!
Informationen jag fick fram var att det var en man. Han var i ett rum med en liten enkelsäng och jag såg ett fönster. På mannen såg jag att han hade ont i rygg, höfter, mage plus knäna. Han gav mig även bokstaven S.
Det visade sig att jag fått rätt information om allt och mannens efternamn började faktiskt på "S". Han fick healing med förstås. Vad lärde jag mig här då? Att ta det lugnt och lita på det jag känner. Och att våga ta detaljer på allvar, för jag berättade inte allt jag sett för gruppen, då jag kände mig osäker. Men i fortsättningen ska jag berätta allt jag tar in och LITA på det.

Sen skulle vi heala varandra. Först var vi två och två då en satt på stolen och en stod bakom och healade. Jag healade en tjej som heter Linda. I början tänkte jag lite för mycket men Katarina (vår kursledare) kom på mig och sa till mig. Så gick det! Efteråt frågade Katarina om jag healat förut och det har jag ju. Häftigt att hon märkte det! Så sa hon att min andlige vägledare stått bakom mig hela tiden och hjälpt till. Linda var jätteglad för healingen. Hon hade verkligen känt det i hela kroppen. Jag blev jätteglad, förstås! :)

Sen skulle vi även heala tre och tre. En fick ligga ner medan två healade. Jag fick heala tre olika personer. Katarina satte mig och syster Marie tillsammans på en healing för att se hur vi jobbar ihop. Det skitbra! Vi fick beröm av hela gruppen för de tyckte jobbade så bra ihop. Energierna hade varit i full fart runt oss tydligen. Ja, jag kan ju säga att man bokstavligen SÅG energierna i luften under healingen!! Jag såg auror, vägledare och helande ljus runt alla. Det var riktigt häftigt!! Stämningen var på topp!

Ja, jag kan inte gå in på allt. Jag är bara så glad! Jag har känt så mycket idag och lärt mig massor. Jag har verkligen känt stödet från min vägledare, då han klev in och hjälpte mig när jag behövde. Riktigt häftigt! Jag och Marie fick en massa uppmuntran med. Både Lena och Katarina sa att andevärlden tyckte att det var på tiden att vi börjar nu. Dom sa också att det kommer gå fort för oss i utvecklingen och att vi ska jobba tillsammans. Jag blir så glad för detta! För all uppmuntran! Oj, jag är helt förvirrad. Har säkert glömt massor som hänt som jag kommer på sen!

Två budskap har jag fått idag iaf! Från änglarna fick jag: "Surrender". Jag förstod precis. Jag ska sluta kämpa emot och bara lita på att allt i mitt liv går bra. Det gör jag nu. Jag är på rätt väg och jag följer den nu. Ett annat budskap jag fick av en annan av kursdeltagarna var: "Var inte så envis, våga lyssna!" Jag förstod den med. Jag tänker för mycket och ska klara allt själv. Återigen behöver jag börja lyssna på den väg jag ska gå och bara följa med. Det blir ju bra!

Nej, nu ska jag fördjupa mig i tv:n innan läggdags. Ett långt inlägg blev det. Hoppas ni orkade läsa!
Godnatt alla vackra! Bless you!! <3 :)

Imorn är det födelsedag

Imorn fyller jag år! Denna födelsedagshelg ska alltså firas på bästa möjliga sätt, dvs med kurs i healing och medial utveckling! Äntligen! Imorn börjar det som jag väntat på så länge och det är på samma dag jag föddes! Kan det bli bättre?! Ivrig som få är jag iaf! Hoppas jag kan sova inatt. Det tror jag nog allt! Jag har ridit med Johanna idag så jag lär nog ligga utslagen natten igenom. Det var härligt att rida! En bra start på en härlig helg.

När jag fyller år brukar jag alltid sätta mig ner och verkligen känna tacksamhet för året som gått. För varje år lär man sig något nytt och allt som sker är alltid positivt i slutändan. Jag känner tacksamhet till mig själv för att jag levt som jag vill och för att jag gjort det bästa jag kan. Jag förlåter allt jag gjort som inte stämmer med vad jag egentligen vill och jag accepterar att det har hänt. Så tar jag nya tag igen! Allt som krävs är rätt tankesätt och vi kan plötsligt få allt som hänt ogjort.
Till denna födelsedag känner jag att jag är i helt rätt sinnesstämning. Bloggen här hjälper mig jättemycket då jag får prata om det jag tror på och hur jag själv är och vill vara. Det hjälper mig att leva på rätt sätt. Nu känner jag mig andlig och för varje dag som går fylls jag av mer och mer positiv energi. Jag lär mig, precis som alla andra.
Ja, det är en helande tid nu och det ska firas! Jag är tacksam för året som gått, jag är tacksam för denna födelsedag och jag är tacksam för det underbara år som nu börjar.

Tack till alla fina som finns i mitt liv, nya som gamla vänner och alla syskon förstås! :)


Bilden är tagen på en underbar kväll i somras, när jag och min vän Fia låg på bryggan och filosoferade :)


En timme till frid

Igår tog jag mig tid att sitta ner för en hel timmes meditation. Att sitta så pass länge hade jag nog aldrig haft tålamod till om jag inte hade haft en skiva med instruktioner på. Tänk vad mycket enklare det kan bli om man bara får lyssna på instruktioner! Fast inte varje gång förstås. Det är helt otroligt att bara sitta och lyssna på tystnaden med.
Det var iaf otroligt skönt! Igår ägnade tid åt att rena mig själv från allt gammalt och att fyllas på nytt av kärlekens energi. Låter det flummigt? Det är det inte. Det är skönt! Jag gick som på moln resten av dagen. Kroppen varvar ner enormt och man riktigt andas genom friden. Underbart! Så börja meditera!! Det är ett av de enklaste sätten till att få en nystart, både fysiskt, mentalt, andligt och själsligt.

Det är viktigt att vi alla hittar ett eller flera meditations-sätt som passar oss själva. Det som får mig att rensa huvudet från tankar kanske inte fungerar för alla andra. Man får testa sig fram helt enkelt. Jag har redan givit er ett par exempel på hur man kan meditera och det kommer fler alternativ. Allt hittar ni i kategorin "Meditation".


Hur man öppnar och stänger sina chakran

Gå först in i kategorin "Meditation" och titta på bilden av våra chakran så ni vet var de sitter och vilken färg de har. Läs sedan igenom detta inlägg innan ni börjar så ni inte sitter och blir störda av läsandet sen. Detta ska vara meditation. Lär er hur ni ska gå till väga först, gör det sen. Here we go:

ÖPPNA CHAKRAN

Sätt gärna på avslappnande musik och se till att du är helt ostörd. Sätt dig bekvämt på en stol eller i soffan med båda fötterna på golvet. Lämna alla tankar åt sidan och fokusera bara på det du gör. Andas lugnt så du riktigt varvar ner; in genom näsan och ut genom munnen.

1) Gå först till Baschakrat. Det sitter i slutet av ryggraden och detta är det enda chakra du föreställer dig på ryggen. Alla andra är på framsidan av kroppen.
Se baschakrat som en röd blomknopp som är ordentligt stängd. Låt nu blomman öppna sig, blad för blad, tills den helt har slagit ut till en stor, röd, vacker blomma. Ta din tid med detta på varje chakra.

2) Gå sen vidare till Navelchakrat som sitter ca fem cm under naveln. Du ser det som en orange blomknopp som du sen öppnar försiktigt, blad för blad, i din egen takt. Öppna den tills de är helt utslagen till en orange blomma.

3) Sen går du till Solar Plexus-chakrat. Det är en gul blomknopp som du sakta öppnar, blad för blad tills en stor, vacker gul blomma slagit ut helt.

4) Gå vidare till Härtchakrat som sitter precis där ditt hjärta sitter, i mitten. Färgen på denna blomknopp får du välja. Antingen är den grön eller rosa, eller en blandning av dessa färger. Öppna varje blad, sakta och försiktigt, tills du har en vacker blomma i din färg utslagen.

5) Gå nu till Halschakrat där du har en ljusblå blomknopp. Låt bladen slå ut, ett i taget, tills du har en stor, vacker ljusblå blomma.

6) Nu kommer du till Pannchakrat, ditt tredje öga, som har en vacker mörkblå färg på knoppen. Slå nu ut varje blad, ett i taget, tills du även här har en stor, blå blomma.

7) Slutligen når du Kronchakrat som sitter mitt på ditt huvud. Knoppens färg är vit eller lila, ta den färg du känner passar dig. Låt nu bladen öppna sig ett i taget tills du har en stor, vacker blomma.

När du kommit hit har du öppnat dig. Visst verkar det vara ett enkelt sätt att försjunka ner i meditation på? Man behöver inte använda sig av just blommor. Det kan exempelvis vara dörrar i samma färger, som du helt enkelt öppnar och stänger. Idag ska vi inte lära oss mer än att öppna och stänga så vi går vidare och stänger igen.
Lägg märke till att baschakrat skiljer sig lite från övriga chakran här...


STÄNGA CHAKRAN

1)
Nu börjar du vid Kronchakrat. Se den stora vita eller lila blomman på ditt huvud. Nu ska du låta bladen stänga sig igen, ett i taget, tills du är tillbaka till en hårt sluten lila eller vit knopp.

2) Gå vidare till Pannchakrat som är en stor, mörkblå blomma. Låt nu dess blad slutas igen, ett i taget tills det blivit en mörkblå knopp.

3) Gå sen till Halschakrat och se dess ljusblå blomma. Låt bladen sluta sig, ett i taget, tills blomman blivit en ljusblå blomknopp.

4) Sedan tar vi Hjärtchakrat med dess gröna eller rosa blomma. Låt bladen slutas till en grön eller rosa knopp.

5) Solar Plexus-chakrat kommer på tur med dess gula, stora blomma. Låt dess blad gå tillbaka till en hårt sittande gul knopp.

6) Sen når vi Navelchakrat som är en orange blomma. Låt dess blad sluta sig till en orange knopp.

7) Slutligen når vi Baschakrat. Här skiljer det sig lite. Du har den stora, röda blomman framför dig. Stäng nu bladen, ett i taget, men låt det sista bladet vara öppet. Baschakrat är det energicentrum som aldrig är helt stängt.


Visst var jag övertydlig nu? Jag kunde bara skrivit att man ska fortsätta göra likadant på resten som man gjorde på det första. Men man ska vara noggrann tycker jag! Testa nu själva och fokusera bara på det ni gör. Ni lever i nuet, med fokus på ett chakra i taget.
När ni lärt er detta ordentligt ska vi börja göra saker mellan öppning och stängning. Det blir en annan dag!


Innan vi börjar öppna och stänga chakran

Ja, ja förlåt för taskig uppdatering! Kan inte förstå att jag lät ETT HELT DYGN gå utan ett inlägg!! Skandal verkligen! Men, men... Here you go:

Innan man lär sig att öppna och stänga sina chakran lever dem lite sitt eget liv. Ibland är de öppna, ibland är de stängda. När och hur är helt beroende på person och vad som sker för stunden. På en del människor kan de öppnas av sig själva bara av att de tänker på energier och andevärlden. Jag är en sån person och då är det skönt att enkelt kunna stänga sig igen. Har man ingen koll på sina chakran kan man därför vissa dagar känna av massor av energier och andra inget alls.

Att kunna stänga sina chakran är viktigt så man får vila. Att gå och vara öppen jämt kan ta på krafterna enormt och det kan tom yttra sig fysiskt. Att lära sig ta hand om sina energicentran gör att vi kan rena oss från gamla energier och sedan ta upp nya, positivare energier. Genom våra chakran kan vi lära oss hur man läker sig själv, både mentalt och fysiskt. Nu ska vi alltså lära oss hur vi kontrollerar våra chakran så vi själva kan välja när vi vill känna av energierna runt om oss och när vi bara vill vara i oss själva.
I nästa inlägg kommer jag ge förslag på hur man kan göra just detta!

Läs mer om våra chakran i kategorin "Meditation".


Inre lugn och villkorslös kärlek

I dessa dagar övar jag mig på mitt inre lugn. Jag väljer hela tiden hur jag ska reagera på saker. Varje morgon väljer jag att idag är jag glad och lycklig, vilket jag också då är. Om något händer idag som jag kanske tappade tålamodet för igår så väljer jag att ta det med ro denna gång. Det är så enkelt att byta ut en negativ tanke mot en positiv. Det är skönt att kunna leva i lugnet och kanske tom le åt saker man annars skulle gå i taket för. Jag tränar att se saker från ett större perspektiv och om jag reagerar negativt på något frågar jag mig själv; "Är detta viktigt?" I nästan 100% av fallen så är svaret att nej, det är inte så viktigt att man ska bli upprörd för det. Med det svaret sagt kan man släppa det och ägna sin tid åt att tänka och göra något positivt istället.

Jag övar alltså tålamod. Jag har levt alla mina vuxna år med ett tålamod utan gränser (med vissa undantag naturligtvis :p), men det senaste året tappade jag det. Nu är jag back on track. Det är det som är så skönt. På ett ögonblick kan vi bli fridfulla själar, bara med tanken som verktyg.
Jag övar också på min kärlek. Jag väljer att se på mig själv och andra med kärlek. Även om man inte alltid kan förstå en annan människa så är det en enormt helande tanke att veta att vi alla är födda ur samma källa. Vi är alla själasyskon och därför kan vi älska varandra villkorslöst. Vi ska naturligtvis inte omge oss med människor som inte är bra för oss, men vi kan på avstånd acceptera dem för deras själars skull. Det är stort. Med den synen kan ingen beröra en på ett dåligt sätt.

Allt i vårt liv styr vi själva, bara med tanken. Förstår vi bara det så är vi kung över våra liv sen. Härligt!
Nog med flummerierna! ;)

Bless you! <3


Fem dagar kvar!

Här gick jag i godan ro när tanken plötsligt slog mig att det bara är fem dagar kvar till kursen i medial utveckling och healing! Nu är det lite pirrigt minsann, men jag kan knappt vänta! Jag ska öva mig på min meditation i veckan så jag har lätt för att varva ner sen när vi är där.

Sitter just nu och inspireras av Ceasar Milans positiva energier i tv-rutan. Han är en riktigt bra förebild. Den sinnesstämningen ska jag ner i nu! Det är en underbar känsla att leva där. :)



Tog en promenad ute på landet igår. Passade på att ta kort på allt vackert jag såg, bl.a detta träd. :)


Våra chakrans betydelse

I inlägget innan detta hittar ni en bild på våra chakran så ni ser var de sitter. Inläggen om chakran sparas i kategorin "Meditation". Here we go:

Baschakrat (mineralsvären och jordelementet): Kallas även rotchakrat och har sitt centrum vid slutet av ryggraden. Dess färg är röd och det styr luktsinnet. 
Det styr binjurar, fötter, ben, skelett och tjocktarm. Från baschakrat kommer vår vilja att leva och vår överlevnadsinstinkt. Det styr även förmågan att manifestera tankar, idéer och känslor. Baschakrat kan registrera känslor av ensamhet och stress och även chocken av att födas osv.
För att balansera baschakrat ska man förena sig mer med jorden. Du kan ex. ta skogspromenader, dansa och utföra taiji. Rutin och vanor är också bra.

Navelchakrat (växtsvären och vattenelementet): Har sitt centrum 5-10 cm nedanför naveln. Dess färg är orange och det styr smaksinnet.
Navelchakrat har med kroppsvätskor, cirkulation och avsöndring att göra. Det styr äggstockar och testiklar, sexualitet och fortplantning. Det styr även känslor och längtan samt våra instinktiva reaktioner för yttervärlden. I navelchakrat har vi vårt balanscentrum.
För att balansera navelchakrat kan man ex. lägga om kosten och träna på att reagera annorlunda på erfarenheter och utmaningar (tänka positivt, lära sig hantera stress osv). Drick även mycket vatten och bli medveten om de helande krafterna i rening. (Ett inlägg om rening kommer!)

Solar plexus-chakrat (djursvären och luftelementet): Har sitt centrum i övre bukhålan, 10 cm nedanför bröstbenet. Dess färg är gul och ibland guldgul. Styr luktsinne eller seendet (olika teorier).
Detta chakra styr bukspottkörteln, matsmältningen och den mentala processen att ta itu med känslor.
Det styr även de mentala och intellektuella aspekterna av energifältet. Är det i balans känner man sig centrerad och säker i sig själv, och har en klar identitet. Det gör att vi kan se perspektiv och att vi har humor och viljestyrka. Hjälper till självbehärskning.
För att balansera Solar plexus-chakrat ska man hitta glädje och skratt. Även terapigrupper som hjälper dig med självkänsla, intigritet och hänsyn till andra människor är bra. Andningsövningar lugnar chakrat, liksom aromterapioljor och massage.

Hjärtchakrat (människosvären och eldelementet med koppling till luftelementet): Har sitt centrum mitt i bröstet, vid hjärtat. Dess färg är grön men kan associeras med rosa (eller båda färgerna blandade). Styr hörseln.
Hjärtchakrat styr thymus, lungor, armar och händer, hjärta, cirkulation och blod.
Genom detta chakra uttrycker vi medkänsla och det är från den punkten healern utstrålar den helande frekvensen. Det gör att vi kan bli ett med allt som existerar och att vi har förmågan att ge till andra. Det representerar ingångsporten mellan de fysiska och ickefysiska världarna. Det gör även att man kan uppnå andliga vibrationer på det materiella planet, genom absolut kärlek.
För att balansera hjärtchakrat ska man hitta en god avslappningsteknik, ex yoga. Man ska även öva förlåtelse och förståelse (både om sig själv och andra).

Halschakrat (planetsvären och eterelementet): Har sitt centrum i halsen över struphuvudet och sköldkörteln. Dess färg är ljusblå till mellanblå/turkos. Styr hörseln.
Detta chakra styr sköldkörtel, hals- och axelparti.
Styr kreativitet och kommunikation (alla sorter, fysisk och himmelsk, symbolisk och telepatisk osv). Detta chakra ger oss insikter när det är balanserat. Det styr även självständighet, tillit till Universum och det hjälper oss finna andlig sanning.
För att balansera halschakrat ska man hitta sätt att uttrycka sig på och göra sig hörd, ex konstterapi (måla) och ljudterapi (lyssna på eller skriva musik).

Pannchakrat (änglasvären): Har sitt centrum mitt i pannan, ovanför näsan (kan variera från person till person). Dess färg är indigoblå/violett. Styr visualisering, föreställningsförmåga och clairvoyance. Kallas "det tredje ögat" och "det sjätte sinnet".
Detta chakra styr hypofysen och centrala nervsystemet. Det styr även intuitionen och minnen från tidigare liv.
Det är dörren till Universums enhet, vi blir ett med alltet. Det är sätet för vishet och själens minne. Det är centrumet för vision, intuition och andlig mottaglighet. Det hjälper oss att se och förstå på ett högre plan och det är detta chakra som gör att vi kan omvandla tanke till materia.
För att balansera pannchakrat ska man meditera. Kristaller ska inte läggas på pannan eftersom området är känsligt.

Kronchakrat (universum och änglasvärerna): Har sitt centrum mitt på huvudet eller vid en punkt mitt ovanför. Dess färg är violett och ibland guld. Kan även stråla vitt, som ju innehåller alla spektrumets färger.
Detta chakra styr tallkottkörteln, dvs humöret och hjärnans kemi.
Det är genom detta chakra vi får andlig vägledning och förståelse. I öppet tillstånd har man en klar länk till de himmelska svärerna, man känner vägledningen och man lever med andliga värderingar i vardagen. Man förenar det gudomliga och det fysiska livet. Genom detta chakra får vi himmelsk vishet och det är punkten som gör hela energisystemet samstämmigt.
För att balansera kronchakrat ska man meditera. Man kan åka till heliga platser eller till en andlig retreat. Sök upplevelser som får dig att gå över dina gränser och låt en förvandling ske i dig. Var med människor som stöttar dig i ditt arbete.


Ser man till hur man mår mentalt och fysiskt så kan man även se vilka chakran som är i någorlunda balans och vilka som vi behöver balansera lite mer.

Våra chakran

Inläggen om våra chakran kommer läggas i kategorin "Meditation" eftersom man ofta använder sina chakran i samband med meditation.

Vi har sju större chakran, s.k. energicentran. Varje chakra har kontakt med olika delar av kroppen, de står för olika funktioner, de har olika färger och står för ett av de fem sinnena.
När våra chakran är i någorlunda balans mår vi som bäst. Hamnar de däremot i obalans kan detta yttras fysiskt på kroppen och även mentalt. Vi kan därför använda våra chakran åt att balansera oss, må bättre och att ta in ny, ren energi. Att ständigt hålla våra chakran i balans är dock nästan omöjligt. Det är viktigt att det ibland är en obalans så vi kan utvecklas och förändras i oss själva.

Det är när våra chakran är öppna som vi är som mest känsliga för energierna runt oss. Därför är det viktigt att ha koll så vi inte samlar på oss oönskad energi. Senare ska vi lära oss hur vi öppnar och stänger våra chakran och vad vi kan göra däremellan i form av meditaton, rening, healing osv...

Nedan kommer en bild på kroppen och var de olika energicentren sitter. Vi börjar räkna från den nedersta punkten och upp:

Baschakrat, Navelchakrat, Solar Plexus-chakrat, Hjärtchakrat, Halschakrat, Pannchakrat och Kronchakrat.


I nästa inlägg ska jag berätta om varje chakra, vad de står för osv.


Meditation: Energibollen

Innan vi drar igång med avancerade saker måste vi lära oss hur man verkligen slappnar av och lägger alla tankar åt sidan. Om man aldrig har mediterat förr ska man börja enkelt, för att lära sig. En metod som jag gillar kallar jag för "energibollen".

Sätt dig ner bekvämt med fötterna på golvet. Detta för att du ska vara nära jorden. När du sitter bekvämt börjar du andas allt lugnare. Andas in genom näsan och ut genom munnen. När du gått ner i puls och känner dig lite lugnare så håller du upp dina händer framför dig med handflatorna pekandes mot varandra. Händerna ska nästan nudda vid varandra till en början.

Mellan dina händer ska du nu visualisera en liten boll av gyllene energi. Denna boll svävar mellan dina handflator. När du kan se bollen i ditt inre ska du låta den börja växa. Nu ska du visualisera det så tydligt att du riktigt känner dess energi mot dina händer. Den växer i takt med att du flyttar händerna lite längre ifrån varandra. Vid varje flytt känner du efter om du har bollen med dig. Visualisera känslan.

Detta gör du i din egen takt. Flytta händerna ytterligare, bollen växer i samma takt och du känner den mellan dina händer mot dina handlfator. Tillslut kommer energibollen vara så stor att du håller händerna vid sidan om sig.

När du är redo går du tillbaka. Du ska nu börja krympa bollen. Lite, lite i taget, känn att bollen följer dina händer när de dras samman mer och mer.

När du tillslut är tillbaka till den lilla boll som du började med tänker du att du lägger in den i din mage. Lägg händerna mot magen och låt den sväva in. I magen sitter ditt styrkecentrum och när du fått in denna enorma energi som du byggt upp kommer du fyllas av en ny stark kraft.

Andas ut ordentligt, slappna av och när du känner dig redo är du färdig.

 

Bild ett
visar utgångsläget och sedan även avslutningsläget.

Bild två visar på ett ungefär hur långt avståndet är mellan dina händer när bollen är som störst. Men gå på din egen känsla! :)

Och sluta skratta åt mina allvarliga bilder, jag försöker faktiskt lära ut här!! ;)


Forts. Möten med Karl

Efter mitt första möte med Karl så började en period av kaos. Jag kan omöjligt minnas allt som denne man ställde till med men det var full rulle mest hela tiden.
Efter en tid började fler i min närhet känna av honom. Tack vare Karl började jag och mina systrar prata mer om det där med andra sidan och vi kunde nu utbyta erfarenheter av Karl.

Det var inte bara jag som reagerade rent fysiskt i det där huset. De flesta som gick in kände av samma energier på samma platser som jag. Men som om inte det vore nog började det hända saker framför oss också.
Karl verkade tycka det var jätteroligt att leka med dörrarna till huset. Man kunde lämna dörren upplåst men komma tillbaka till en låst dörr. Gick man då och hämtade nyckel var den åter upplåst när man återvände. De första gångerna detta hände skyllde vi alla på att vi kanske var lite förvirrade, men det fortsatte och tillslut fanns det inga tvivel. Vi visste när vi lämnade dörren upplåst och ändå kunde den vara låst två sekunder senare.

En gång när jag lämnat dörren öppen och åter kom tillbaka till en låst dörr så passade Karl på att roa sig ordentligt. Jag gick ner för trappan och ställde mig vid husknuten för att ropa till min syster att hämta nyckeln för det var låst. Hon ropade tillbaka "Är det verkligen låst?!" Jag gick då tillbaka till dörren och kände igen. Det var upplåst igen. Jag gick åter till husknuten och ropade att hon kunde ha kvar nyckeln för han hade låst upp igen. Sen gick jag ännu en gång till dörren och den var låst IGEN. Då blev jag lite smått irriterad och hämtade nyckeln. Dock behövde jag naturligtvis aldrig använda den för självklart hade han låst upp igen tills jag kom tillbaka.

Jag minns en annan gång när vi låste båda ytterdörrarna till huset en kväll. På natten fick jag en dröm av Karl (något som jag ofta fick). I drömmen visade han hur han låste upp dörren och öppnade den. När jag vaknade dagen därpå gick jag raka vägen till huset. Där stod båda dörrar vidöppna. Ingen hade varit där...

En annan gång kom två familjemedlemmar in till mig och sa att de inte kunde få in nyckeln till huset i nyckelhålet. Jag visste direkt att jag minsann skulle få honom att öppna. Jag tog nyckeln och gick över, de andra två följde med. Mycket riktigt gick nyckeln inte in. Detta var ett sånt där gammalt lås som är öppet in. Man kunde därför kolla i nyckelhålet och se att det var helt fritt fram där inne. Ändå gick det inte. Tillslut, när jag stod där och försökte trycka i nyckeln, sa jag "Nu befaller jag dig att öppna!" Då släppte det bara. Nyckeln for in men jag behövde aldrig vrida den. Låset gick upp, rakt framför mina ögon, utan nyckelns hjälp.

Att dörren kunde öppnas framför ens ögon hände fler gånger. En gång var jag med om något som jag inte kunde förneka. Jag skulle in och hämta något i det gamla huset och satte i nyckeln. Min syster Marie stod bakom mig och om jag inte minns fel sa hon något vilket gjorde att jag släppte nyckeln där den satt i hålet. Då, mitt framför våra ögon, vreds nyckeln om.

Inga av dessa händelser var dock otäcka på något vis. Vi blev vana vid att springa bort och fram efter nycklar och vi kunde skratta gott åt Karls små bus. Ja, förutom de gånger man kanske hade bråttom då, för då kunde han få höra en hel del svordomar från oss. Men när man tänker tillbaka nu, så hade vi ganska roligt!

Fler historier om Karl kommer. Det finns på lager, om man säger så! ;)
Första inlägget om Karl hittar ni i kategorin "Tro´t om du vill".


Var man köper kristaller

Jag fick en fråga om var man kan köpa kristaller. Det var ju lite klantigt av mig att glömma skriva det! ;)

Det finns lite överallt att köpa. Ofta brukar LIFE-butikerna ha ganska så bra utbud av kristaller. Sen finns det även på många internetsidor som säljer lite "andligare" saker. Ett exempel är http://www.vattumannen.se/

Det absolut bästa är att köpa en bok som handlar om kristaller för då får man ofta ett gäng med på köpet. Att ha en bok som vägleder är ju ett plus i sig med! :)

Mer info om kristaller hittar ni i kategorin "Kristaller".

Hur man renar kristallerna

Det är otroligt viktigt att man renar sina kristaller med jämna mellanrum. Kristallerna ger som sagt ifrån sig en helande energi, men samtidigt så kan de även ta upp ny energi utifrån. Använder du då en kristall vid två tillfällen utan att rena den emellan så riskerar du att den nya negativa energin som den tagit upp, kommer att hamna hos dig igen. Rena därför alltid kristallen innan du använder den och sedan även efter att du använt den igen. Så fort du fått hem nya kristaller ska dom också renas och även med jämna mellanrum om du inte använder dem på ett tag. Här kommer ett par tips:

Det sätt som jag oftast använder mig av är otroligt enkelt. Du tar bara en kristall i taget och håller den under rinnande, kallt vatten (under vattenkranen är enklast). Under tiden som du håller i kristallen så ska du visualisera hur vattnet renar den och att den får en riktig nystart. När du känner dig färdig lägger du undan den och går på nästa kristall. När du är klar med renandet kommer även du själv att känna dig mycket piggare. Detta beror på att även du själv renas eftersom du visualiserar det för kristallen. En liten bonus med andra ord! :)

Ett annat sätt att rena kristaller på är att lägga dem i en skål med kallt vatten. Sedan ställer du skålen utomhus över natt och låter kristallerna renas i månskenet. Det är bra om du sköljer av dem i kallt vatten efter natten.


Bevara gärna kristallerna i en tygpåse.

Mer info om kristaller finns i kategorin "Kristaller".


Kristaller

Kristaller är något som har använts sedan urminnes tider åt healing, meditation och tom åt att förutspå framtiden. Kristallerna sägs bära på en energi, nästan som elektricitet, som vi kan använda oss av för att må bättre.
Jag kommer vid ett senare tillfälle ge er lite varianter på hur man kan använda kristallerna till både healing och meditation. Innan vi kommer dit finns det dock andra saker vi måste lära oss först, bl.a. hur man öppnar och stänger chakran osv. Så en sak i taget!

Först tänker jag introducera er för några av de vanligaste kristallerna. De står alla för en egen betydelse och bär på en egen energi.


Ametist (Förvandling): Ljust lila till mörkt violett, halvgenomskinlig. Associeras med meditation och förändringar i medvetenheten och sägs ha upplyftande, förvandlande egenskaper. Kan öka den andliga medvetenheten och förändra ens liv på många nivåer. Ger tid åt eftertanke. Kron- och pannchakrats sten.






Aventurin (Expansion): Blek till mellangrön med skimrande fläckar, halvgenomskinlig. Förknippas med lugnande och mildrande egenskaper och associeras med healing och naturen. Öppnar hjärtat och sinnet för de andliga frekvenserna i Universum. Hjärtchakrats sten.





Blå bandagat (Harmonisering):
Ljusblå sten med vita lager av kvarts som gör den randig, halvgenomskinlig. Healingsten med förmågan att balansera, förena, lugna och trösta. Förstärker kreativiteten, kommunikationen och gör att vi fylls av harmoni. Halschakrats sten.






Citrin (Inspiration):
Blekt gul till gyllenorange, genomskinlig eller halvgenomskinlig. Associeras med visdom och andligt upplyftande samt vardagliga egenskaper som ex. materiell förbättring. Ger glädje och en känsla av mening då den för en i kontakt med den gudomliga inspirationen. Förknippas med rikedomar.
Kron-navel- och solar plexuschakrats sten.





Bergskristall (Klarläggande):
Genomskinlig. Har kraftfulla livsgivande och helande egenskaper och ses som den ultimata och universala healingkristallen. Associeras med utveckling, upplysning, rening och aktivering. Ger klarläggande, mer energi och fokusering. Alla chakrans sten. Du upptäcker själv vilka egenskaper bergskristallen har för just dig.





Tigeröga (Skydd):
Klara ränder i brunt och gyllengult med en skimrande effekt (som ett kattöga). Associeras med styrka och jordning samt det materiella. Ger skydd, stöd och jordning. Kan manifestera framgång. Kan läggas i handen vid healing.







Hematit (Förutbestämmelse):
Skinande svart yta med silveraktig, metallisk lyster, ogenomskinlig och tyngre än andra kristaller. Associeras med ödet och förutbestämda händelser. Har jordande, vägledande och skyddande egenskaper. Hjälper med att förankra ljuset mer effektivt och hitta meningen med ens liv. Bas- och navelchakrats sten.






Röd Jaspis (Manifestation):
Djup terrakottafärg, ogenomskinlig. Associeras med jordbundenhet och praktiska egenskaper vilket gör den användbar när man arbetar med detta, liksom när man behöver skilja på verklighet och illusion. Låter idéer och tankar ta form och överför din inspiration till fysisk verklighet. Kan läggas i handen eller under fötterna vid healing.



Rosenkvarts (Försoning): Skär, halvgenomskinlig. Associeras med lugna egenskaper som förlåtelse, tröst och mjukhet. Rekomenderad i healing då den representerar villkorslös kärlek. Ger lugn medan friden och harmonin återställs. Ger acceptans av sig själv och andra. Hjärtchartats sten, samt de områden i kroppen som har att göra med förlåtelse och acceptans av sig själv och andra.





Snöflingeobsidian (Upplysning):
Kolsvart med vita stänk (snöflingor), ogenomskinlig. Ger klarläggande och vägledning. Representerar bilden av ljuset i tunneln och ger hopp efter en fas av utmaningar. Ger mod och motivation. Hjälper oss se det positiva i saker och visar möjligheterna i oss själva. Kan hållas i handen vid healing.




Vit Mjölkkvarts (Rening): Helvit, ogenomskinlig. Associeras med renhet, initiation och välsignelse. Har förmågan att rena och vitalisera såväl anden som den fysiska kroppen. Ger andlig styrka. Hjälper dig ta itu med det som varit och fyller på med nytt liv. Alla chakrans sten.



Unakit (Enande): Ljusgrön och laxrosa, ogenomskinlig. Associeras med balans, sammansmältning och harmonisering. Enar energier som ter sig oförenliga. Hjärtchakrats sten.







Alla stenar kan användas vid healing och vid alla chakran. Jag återkommer som sagt med några exempel.
Nu har ni fått lite hum om vilka egenskaper ni ska kolla efter när ni köper en ny kristall. Det finns ett oändligt utbud av olika kristaller men informationen hittar ni där ni köper den eller på nätet. I nästa inlägg berättar jag hur ni kan rena kristallerna, vilket är nödvändigt! :)


En egen plats på jorden

För ett tag sen var jag och min vän Emil ute och gick i stan. När vi kom till kyrkan stannade vi båda upp. Vi konstaterade att det är en otroligt härlig känsla vid kyrkor. När vi gick närmare den stora stenväggen kunde vi båda verkligen känna den där doften av gammalt.

Idag gick jag förbi kyrkan igen. Den där härliga känslan kom åter över mig och jag stannade upp och bara tog in allt. Det är som om det vilar en aura runt byggnaden, fylld av positiva och fridfulla energier. Jag vet inte varför det är så på vissa platser, men man kan inte bli annat än lugn och till freds när man känner av det.

I stan skulle jag nog aldrig kunna med att stanna vid kyrkan. Men vid kyrkan ute på landet brukar jag ofta sätta mig ner och bara meditera. Det är nästan som att man får hjälp att varva ner, bara på ett ögonblick. Innan jag flyttade hemifrån satt jag ofta under ett gammalt träd på kyrkogården och bara sjönk in i friden. Jag kunde sitta där i timmar och bara njuta. Vid något tillfälle somnade jag till och med!

Det är iaf härligt att hitta sådana platser som ger en så mycket lugn och ro i själen. Man kan lämna vardagen en stund och bara njuta av tystnaden. Vi borde alla ha såna platser som vi kan gå till när vi levt för mycket på "ytan" under en period. Det är underbart att få den där nystarten!


Ingången till inre frid :)


Kyss dem inte farväl

Nu blir det ett boktips!

Ni känner säkert alla till tv-serien "Medium" som visas på fyran, där man får följa Allison DuBois i hennes arbete som just medium. Ni vet säkert också att Allison DuBois existerar i verkligheten och för några år sedan gav hon ut sin bok "Kyss dem inte farväl".

I denna bok får vi läsa om verkligheten bakom serien. Vi får följa Allison i hennes vardag med hennes familj och vi får även läsa om hennes mediala arbete. I boken berättar Allison om sina spännande erfarenheter och hur det är att leva med den gåva hon har.

Allison var 6 år när hon först upptäckte att hon kan kommunicera med "andra sidan" och hennes familj stöttade henne från start. För henne har detta ämne därmed aldrig varit något konstigt eller annorlunda, vilket gjort henne väldigt trygg i sin roll som medium.
I vuxen ålder lät Allison testa sina förmågor på Arizona State Unversity och till forskarnas förvåning fick hon allt bekräftat. Detta gjorde att Allison gav upp sina juridikstudier för att istället helhjärtat ägna sitt liv åt det mediala arbetet.

Idag anlitas Allison av både brottsutredare, organisationer samt privatpersoner runt om i USA. Hon har hjälpt till att hitta försvunna människor och hon har löst otroligt många brott, allt tack vare sin kontakt med andevärlden.

Läs boken! Den är otrolig lärorik och ger en ärlig bild av vad det mediala verkligen handlar om.

 


Yoga

Jag är kräsen av mig när det kommer till träning. Det enda som egentligen fallit mig i smaken under åren är att rida. Men så i april detta år bestämde jag mig för att köpa en yoga-dvd. Jag hade hört innan att yoga går ut mycket på andning, balans och mental träning vilket säkert skulle passa mig. Så jag beställde hem en film med poweryoga.

Ja, så testade jag och det kändes jättebra redan från start. Grejen med yoga är att det är ansträngande på ett helt annat sätt än den träning man annars är van vid. I och med att man hela tiden fokuserar på andningen så blir det inte tungt rent mentalt. Man känner hela tiden att man kan ge mer och det blir liksom aldrig obekvämt. Ser man däremot på kroppens reaktioner så märker man hur musklerna verkligen får arbeta. Varenda del av kroppen skakar och svetten rinner men mentalt är man som sagt helt lugn. När man är färdig tror man knappt man har tränat, förrän träningsvärken kommer dagen efter då ;)

Så testa yoga! Det är verkligen en typ av meditation samtidigt som man får ut otroligt mycket fysisk träning med. Inom väldigt kort tid blir kroppen mycket starkare än innan, man blir smidigare och smidigare för varje pass, man är full av energi dagarna i ända, man för sig bättre, man får en rakare hållning och framför allt ändras kroppens uppbyggnad så det verkligen syns att man arbetar med den.

Jag ska vid ett senare tillfälle lägga ut lite bilder på olika yogaövningar så kan ni testa själva!


Smidighet, styrka och andning.


Mitt första möte med Karl

Karl är den jag ska tacka för att jag verkligen fick upp ögonen för min mediala förmåga. Det var han som fick mig att bestämma mig för att detta är vad jag ska syssla med. Andlighet.

Jag var sjutton år när jag mötte denne ande. Min familj hade just köpt grannhuset och började renovera det ganska snart. Jag hade inte varit där inne sen jag var liten och när jag nu, många år senare, gick in där igen så fick jag en ordentlig överraskning. Jag kom inte längre än till farstun innan hans energier la sig över hela mig. Jag kände allt han kände just då. Detta var nog första gången jag verkligen vågade stanna upp och ta in det jag upplevde. Innan hade jag alltid blivit rädd när jag kände av energier, men nu, av någon anledning, var jag tillräckligt trygg i mig själv för att verkligen våga lyssna.

Det som fascinerade mig med detta möte var att jag nästan blev Karl. Jag kände mig som en man, jag kände mig äldre och jag kände av hans fysik och hans tankar. Jag kände mig kutryggad, trött, nästan lite desperat på något sätt och olycklig. Rent fysiskt mådde jag sämre. Jag fick svårt att andas, blev yr, kände tryck över bröstet och jag skakade i hela kroppen. Även lufttrycket runt om mig ändrades. Det var som att gå in i en vägg och bli en helt annan person.

Jag kunde inte stanna länge för att ta in allt detta. Jag klarade inte av att ta det jag kände utan ramlade nästan ut ur huset. När jag kom utanför dörren släppte allt. Jag drog ett djupt andetag för att få luft och jag kände mig som jag igen. Jag minns att jag vände mig om mot huset och undrade vad som just hade hänt. Att det var en ande jag mött fanns det inga tvivel om. Jag kunde inte förneka det, även om jag ville.
Här skulle jag enkelt ha kunnat göra valet att aldrig gå dit igen. Men att känna den desperation som han kände gjorde att jag bara inte kunde lämna honom. Jag skulle få mig en ordentlig funderare på hur jag skulle lösa allt. I bakhuvudet fanns det dock hela tiden en tanke på att jag ändå hade valet att bara ignorera allt. Men det valet skulle inte Karl låta mig göra.
Mer om det en annan gång... ;)


Energistädning

Denna förmiddag har jag städat. Det kan ibland se lite annorlunda ut när jag gör just detta. Med jämna mellanrum brukar jag nämligen göra en s.k. "energistädning", vilket är hur enkelt som helst men ger otroliga resultat! Här får ni en snabblektion och sen är det bara att köra igång!

1) Först städar man precis som vanligt; man dammar, dammsuger, skurar golv (om man vill vara sååå duktig) osv... När placet är till synes rent så går man även på energierna i luften.

Då behöver man: en fjäder, en rökelsesticka, en tändare att tända stickan med och ett inre öga som kan visualisera energierna i luften. Låter enkelt va? ;)

2) Öppna alla fönster och börja med det första rummet. Du startar vid den vägg som är längst ifrån fönstret. Använd den tända rökelsen till att rena luften samtidigt som du använder fjädern åt att fösa de gamla energierna mot fönstret. Gå igenom varenda utrymme, gå från sida till sida av rummet och rör dig hela tiden mot fönstret. Rökelsen hjälper dig att visualisera så du inte missar något. Tänk dig att den samlar upp de gamla energierna och att du för dem framför dig. När du gått igenom rummet och når fönstret så föser du avslutningsvis ut allt genom det med fjädern.

3) Om du är troende kan du, efter städningen, med fingret "måla" ex ett kors över fönstret och dörren till rummet. Sen säger du högt: "In hit kommer bara positiva energier". KLART! Sen går du på nästa rum.
__________

Ett annat enkelt sätt att energistäda på är att bara köra visualiseringen. Du sträcker ut armarna, rakt ut åt sidorna och sen ser du i ditt inre hur du liksom föser energierna framför dig med armarna, nästan som en plog. (Gud, vad fina liknelser jag har va?) Det ska vara så verkligt att du nästan känner motståndet i armarna där du går. Här kan du bara gå rakt fram och visualisera hur du får med allt ända ut till väggarna brevid dig. Du rör dig  igenom rummet och släpper sen ut de gamla energierna genom fönstret.  KLART!

Ett tips är att man, innan varje energistädning, även klappar i hörnen av rummet. Detta frigör energierna ännu mer vilket gör "städningen" lite enklare.
__________

När man är färdig med sin energistädning känner man verkligen hur rent det är, mycket renare än om man bara städar vanligt. När man visualiserar att man renar något, vare sig det gäller ens hem, ens saker, möbler eller annat, så renar man också sig själv. Man känner sig uppfylld av nya, positivare energier efteråt, vilket är en härlig och helande känsla.




 

Rökelse kan du hitta på hälsokost och andra småbutiker samt internet.

 


Universum upptäcker sig själv

"Hur kan du kalla dig kraftlös?
Inom Dig finns den kraft som skapat hela Universum.
Kan detta kallas för kraftlöst?
Du har makten att skapa precis vad Du vill!
Sluta förminska dig själv! Det är inte passade för ett Guds barn."




Ur boken: Healing från visdomens källa, av Ewa Forkélius


Snart börjar det!

Den 26 och 27 september är det dags för den första kursen i medial insikt samt healing. Det är jag och min storasyster Marie som entrar Skövde för att lära oss mer om detta. Jag ser fram emot det enormt mycket så nu får tiden gärna gå fort.

Den som håller i kursen heter Katarina Knutsson. Jag känner egentligen inte till henne alls men hon är certifierad genom LIFE. Jag vet inte vilket medium hon gått hos där, men antingen så är det Iris Hall eller Anders Åkesson, båda kända från Det Okända. Iris är även rätt känd för att vara Sveriges "medium-mamma" eftersom hon givit vägledning åt många av de kända medium som vi har här i detta land. Även Jens Thorsell som jag har träffat vid flera tillfällen är certifierad genom LIFE och Iris Hall. Jens är otroligt duktig så jag hoppas på den här Katarina med. 

Förresten! Om ni vill kolla in Jens hemsida så har ni en länk i kanten, längre ner på sidan!

Spikmattan

Just nu ligger jag på min spikmatta. Det är helt klart ett av de bästa köp jag har gjort. Den botar allt!
Känner man av lite bakfylla behöver man kanske ligga en timme så är men helt frisk sen. Jag kör på detta efter varje utekväll och det spelar ingen roll hur man känner sig när man vaknar för ligger man bara på spikmattan så mår man som en kung sen! Om man känner av ryggont eller att huvudet inte mår som det ska så ligger man bara så länge man tycker det behövs så är man frisk sen. Även träningsvärk botar den på ett kick! Jag har testat den på allt det och det fungerar verkligen! Det är helt klart en bra investering med andra ord.

Naturligtvis kan man lägga sig bara för att få lite avslappning med. Kroppen varvar ner ordentligt samtidigt som det frigörs glädjehormoner. Behöver man en nystart under dagen så är den med andra ord skitbra och likadant funkar den om man vill ha lite hjälp med sömnen. Ligger man en stund innan läggdags så sover man som en stock natten igenom.
Låter jag som tv-shop nu? Sorry 'bout that ;)



Yantramattan eller Shaktimattan ska det vara! Priset ligger mellan 400-600 kronor

http://www.yantramattan.se/ 


Dogwhisperer

Ikväll har jag kollat på Dogwhisperer Ceasar Milan. Jag är ett fan av denne man och har varit det sen jag såg programmet för första gången. Han förstår det där med energier. Han förstår det där med visualisering och hur man ska föra sig som en ledare. Jag är lika imponerad varje gång jag kollar. Jag lär mig så mycket! Ja, han är en vis man helt enkelt. En som vi alla kan lära oss av, oavsett om vi är hundägare eller ej. Själv använder jag mig av hans metoder på mina katter. Då pratar jag mer om vilken energi man ska utstråla. Mycket mer än så biter inte på självständiga katter. Men det funkar enormt bra faktiskt! Hästar biter det på med! Och människor förstås... ;)


Medium: Jens

Jag tänkte berätta lite om mitt nuvarande favoritmedium Jens.

Jag träffade Jens första gången för ett år sen, på en seans hemma hos en kompis. För er som inte vet vad en seans är så är det när man samlas ett gäng vänner och bekanta hemma hos någon och sen står mediet för underhållningen helt enkelt. Mediet tar kontakt med andar och gör även andra roliga och intressanta grejer.
Efter denna seans stannade jag och min syster Marie och pratade lite med Jens. Vi berättade om vårt "spökhus" ute på landet (som förövrigt varit med i Det Okända) och han ville jättegärna komma och kika på det. 

Några veckor senare samlades vi alla vid spökhuset; jag, min syster Marie, vår kompis Jenny, Jens och två av hans elever som han ville passa på att träna lite. Det blev en mycket givande dag. Medierna hade alla rätt när det gällde vårt spökhus och de fick även kontakt med ett par släktingar till oss som tittade förbi dagen till ära. En kille som bott i byggden för länge sen hälsade också på. Vi visste båda vem denne var och de beskrev honom på pricken.
Det var en lärorik dag och det var roligt att i lugn och ro få se hur dessa medier arbetar. Vi fick tom ett ljusfenomen, stort som en människa, på bild. Det ni! ;)

Tredje gången jag träffade Jens var precis innan sommarn. Jag och syster Marie (följeslagare i andlighet, som ni kanske förstår) for till honom för en privatsittning. En och en fick vi gå in och höra vad Jens hade att säga om oss. Det var ett otroligt intressant och roligt möte.
På min sittning fick Jens kontakt med en släkting till mig som jag aldrig mött eftersom hon gick bort innan jag föddes. Det tog ett tag innan jag listade ut vem han pratade om men sen gick det upp ett ljus och allt stämde in. Det hon hade att säga mig var att hon förstod den livssituation jag befann mig i just då och det var en enorm lättnad att få höra det.
Det var även på denna sittning som Jens visade hur otroligt rolig och lättsam han verkligen är. Han läste av min personlighet, mitt förflutna och mitt liv i nutid och allt stämde. Det råd han sedan gav mig gjorde att jag höll på att bryta ihop av skratt. Såhär löd orden: "Lek av dig i sommar, Emmi! Ha lite kul! Och du? Var en riktig bitch ärligt talat! Och framför allt: Var lite... lite... ja. Var lite SLAMPA!"

Där har ni Jens! Han är så grymt rolig. Han vet liksom vad han kan säga till människor utan att de tar det fel. Jag förstod precis vad han menade och det var ett givande samtal. 
Jens ska jag gå kurs hos när han drar igång igen och jag ser fram emot det enormt! Det blir liksom inte mystiskt eller främmande när han pratar om andlighet. Det är bara roligt och lärorikt! Han står med båda fötterna på jorden och är otrolig ärlig på ett kul sätt. Jag tror jag kommer få det skitkul på hans kurser, faktiskt. :)


En tur på hästryggen

Nu är jag hemma från ett redigt ridpass med Johanna (skötare till hästen) som instruktör. Idag var jag inte helt hundra kände jag. Fick liksom inte ordning på skänklarna. Anledningen? Jag har inga regäla benmuskler! Så de får jag nog ta och jobba upp. Men kämpat har jag minsann gjort och kul var det! Hästen jag rider är väldigt duktig så bara jag får ordning på mina ben så kommer det gå skitbra!

När vi var framme vid stallet kom Johanna på att hon hade glömt hjälmen som jag skulle låna för dagen hemma. Johanna frågade om jag skulle rida ändå. Egentligen ska man självklart INTE rida utan hjälm, men jag ville ju så gärna rida denna dag. Därför kom jag på den ultimata lösningen på problemet: Jag sitter helt enkelt kvar på hästen! Så fick det bli! Tror man att man klarar något så gör man det. Och jag var övertygad om att jag skulle sitta stabilt under hela passet, vilket jag också gjorde. Balansen satt där den skulle helt enkelt, trots att hästen snubblade runt mest hela tiden. Det är jag minsann tacksam för :)

Nu sitter jag i soffan med ridkläder på. Jag kom på att man får göra det när man bor själv. Även om jag inte vill ha massa hästlukt i lägenheten så gjorde jag det bara för att jag kan.


Bild från i somras. Annelies häst.


Bloggiblogg

Sådär, hela två inlägg är redan skrivna om ämnet som vi ska ha här i bloggen. Designen på bloggen är under konstruktion men nu orkar jag inte feppla så mycket mer. Det får bli vid ett senare tillfälle!

Jag ska även lägga upp lite olika kategorier som jag sen ska fylla. Så det blir lite ordning från start, menar jag.

Nu ska jag snart iväg och rida. Det är min meditation det! Tur med vädret har vi med! Lyckosam dag idag, det tror jag det! ;)


Bless you! <3
Kram, Emmi

Tro't om du vill

Innan jag drar igång bloggandet på allvar tänkte jag gå igenom lite bakgrund. Typ; hur fan hamnade jag här nudå?!

Livet efter döden har jag trott på så länge jag kan minnas. Tro är egentligen fel ord. När jag var liten visste jag bara att det finns en plats som man kommer till när man lämnat livet, att det finns "spöken", att det finns änglar, att det finns en osynlig kraft runt om oss och innuti oss osv. Jag vet inte varför jag visste detta, men min tro var så stark att ingen kunde övertyga mig om motsatsen. Både vuxna och barn försökte få mig att ändra uppfattning men det var omöjligt. Även jag själv försökte ibland intala mig att det jag trodde inte var sant. Detta var ofta på kvällarna, när jag faktiskt kunde känna rädsla för det jag trodde på. Men inte ens jag själv kunde få mig att tro annat. Idag är jag så säker på min tro att jag blir lika överraskad varje gång någon säger att de inte tror på samma som jag. Dock respekterar jag all tro, så länge den ger människor trygghet, positiv vägledning och ett gott liv.

Det var inte förrän jag var runt 17 år som jag insåg att jag hade lyckats behålla min förmåga att känna av energierna från "andra sidan" och att jag faktiskt kunde göra något bra av det. Det var här som jag för första gången (som jag kan minnas) verkligen började kommunicera med någon som inte var i livet. Innan hade jag flytt så fort jag känt av något men nu började jag istället ta mig tid åt att lyssna. Efter denna insikt började en massa intressanta saker hända. Men det tar vi och pratar om en annan gång, tycker jag! 
Runt samma tid började jag även märka att jag hade ett speciellt band till djuren runt mig. Jag blev faktiskt överraskad själv, att jag förstod dem så bra. Dock var det där med djuren ingenting jag ägnade någon större tanke åt sen, inte förrän ganska nyligen. Mer om det en annan gång! ;)

Jag tror att alla människor föds med förmågan att kunna ta kontakt med andra sidan. Dock tror jag att många glömmer av den någonstans på vägen. Men jag har sett hur människor upptäcker den igen som vuxna. Min syster Marie är ett bevis på detta. Hon var nog ca 27 år när hon började märka av att hon känner saker. Dock tog det sin tid innan hon lät sig övertygas. Det är nog en ganska naturlig reaktion.
Ju mer man lär känna sin egen förmåga och vågar prata om den, desto fler människor runt om en kliver fram och berättar att de gör samma sak. De flesta av mina vänner har visat sig ha en eller flera förmågor. En del pratar om det, en del inte. Men det är skönt att ha såna människor runt om en. Såna som inte dömmer eller rycker på axlarna. Istället lyssnar dom och är intresserade. Det är jag bra tacksam för!

Kramar, Emmi <3


Vá gäller´re då?

Hej!

Jag heter Emmi och har nyss givit upp min gamla blogg för att starta en ny. Denna blogg handlar alltså om andjakt. Ja, alltså jag är ingen jägare på något vis och änder är jag inte direkt jätteintresserad av heller men det finns naturligtvis en anledning till valet av namn. Jag och min syster hade tråkigt, helt enkelt.

Denna blogg kommer till stor del handla om andlighet. Jag börjar snart min allra första kurs i medial utveckling samt healing och jag har sedan länge sagt att när jag börjar min resa inom dessa områden så ska jag även starta en blogg så ni kan följa med. Ni ska få se en odramatisk och naturlig bild av vad detta egentligen handlar om.

Med inriktning andlighet, alltså. Detta omfattar en hel del ämnen naturligtvis. Min plan är att utbilda mig till medium och healer för att sedan arbeta som detta. När det gäller dessa två yrken så finns det även en hel del andra saker att lära. Det främsta är självkännedom och personlig utveckling, vilket jag också kommer prata mycket om. Mycket tänka-rätt kommer ni också få se. Vad det gäller healing finns det även många olika sätt att utföra detta på och jag kommer lära mig flera metoder. Även att kommunicera med djur står högt på listan. Mina katter lär ni få höra både det ena och det andra om, det vet jag av mina tidigare erfarenheter av att ha en blogg. Mina katter är nämligen övermänskliga. Vänta och se, ni kommer hålla med!

Ja, sen kommer det även handla mycket om vardagen i sig. Jag kan ju inte skriva om min jakt efter andar (änder?) varje dag. SÅ aktiva är vi inte i det Billmanska hemmet. Men jag kommer att öva mig! Mycket. Mina vänner ska jag utsätta för de värsta experiment, vilket jag hoppas att de är redo för.

Uj, vilket långt första inlägg det blev. Jag ber om ursäkt för detta. Framtida inlägg blir förhoppningsvis lite mer sammanfattade. Hur som helst så kommer ni bjudas på mycket ny lärdom och en handfull med humor!


Så, då kör vi då!
Kram, Emmi <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0