Våra chakran

Inläggen om våra chakran kommer läggas i kategorin "Meditation" eftersom man ofta använder sina chakran i samband med meditation.

Vi har sju större chakran, s.k. energicentran. Varje chakra har kontakt med olika delar av kroppen, de står för olika funktioner, de har olika färger och står för ett av de fem sinnena.
När våra chakran är i någorlunda balans mår vi som bäst. Hamnar de däremot i obalans kan detta yttras fysiskt på kroppen och även mentalt. Vi kan därför använda våra chakran åt att balansera oss, må bättre och att ta in ny, ren energi. Att ständigt hålla våra chakran i balans är dock nästan omöjligt. Det är viktigt att det ibland är en obalans så vi kan utvecklas och förändras i oss själva.

Det är när våra chakran är öppna som vi är som mest känsliga för energierna runt oss. Därför är det viktigt att ha koll så vi inte samlar på oss oönskad energi. Senare ska vi lära oss hur vi öppnar och stänger våra chakran och vad vi kan göra däremellan i form av meditaton, rening, healing osv...

Nedan kommer en bild på kroppen och var de olika energicentren sitter. Vi börjar räkna från den nedersta punkten och upp:

Baschakrat, Navelchakrat, Solar Plexus-chakrat, Hjärtchakrat, Halschakrat, Pannchakrat och Kronchakrat.


I nästa inlägg ska jag berätta om varje chakra, vad de står för osv.


Kommentarer
Postat av: Spotakova

Jag ser ju på bilden att baschakrat är mest aktivt hos mig!

2009-09-21 @ 20:22:31
Postat av: Emmi

Jag vill förtydliga för tant Spotokova, även kallad Emil, att baschakrad sitter vid ryggradens nedre del. Ses gärna från baksidan. Så du inte öppnar upp dig på något annat skumt ställe sen...Övriga chakran däremot ser du från framsidan.

2009-09-21 @ 22:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0